EPH felülvizsgálat

EPH jegyzőkönyv:

 

Gázcsatlakozások és gázkészülékek EPH (egyen potenciálra hozás) bekötésének felülvizsgálata, jegyzőkönyv készítése (gázbekötés, kazáncsere esetében szükséges).
Kiszálláskor, a mérést követően azonnal jegyzőkönyvet állítunk ki.
Magyarországon a gázszolgáltatók a gázkészülékek üzembevételét a gázcsatlakozások és a gázkészülékek villamos szakember általi EPH bekötéséhez, illetve a bekötés bizonylatolásához kötik.
Villamos szempontból egy meghibásodás esetén, a csőhálózat máshonnan idegen feszültséget hozhat. Megfelelő EPH kialakításával a hiba miatt fellépő érintési feszültség emberi életre veszélytelen mértékűre korlátozható. Gázszolgáltatás biztonsága érdekében kiküszöböli a szikraképződést, mely gázszivárgás esetén annak berobbanását okozhatja, valamint a fémharisnyával védett áthidaló csöveket megvédi a villamos átégéstől.

 

EPH bekötés ellenőrzése és bizonylatolása:
A felülvizsgálatot érintésvédelmi vizsgával rendelkező szakember végzi, a felülvizsgálatról a gázszolgáltató társaságok által elfogadott jegyzőkönyv készül.
Az EPH vizsgálat célja, és kötelezettsége a vizsgálat és nem a kivitelezés! A kivitelezés a villanyszerelő szakember feladata!
Vizsgálati díj tétele a szabványosan kialakított rendszer felülvizsgálata, és a megfelelőség tanúsítása! 

 

Alapvető szempontok:
– Mért és méretlen gázcső összekötésének ellenőrzése a gázóránál.
– EPH csomópont (általában a cirkó alatt) kialakítási helyére beérkező összes csővezeték bekötésének, illetve bekötés szükségességének ellenőrzése.
EPH jegyzőkönyv készítés díja (amennyiben az elvárásoknak megfelel): 10.000 ft/ db+áfa